Over Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie voor de sportclub of het lesgeld voor bijvoorbeeld de muziek – dans of theaterschool als ouders dat niet kunnen betalen.

 

Voetballen, hockey, zwemles, muziek- en dansles. Het lijkt zo gewoon voor kinderen om hieraan deel te nemen. Maar niet elke ouder kan de contributie of het lesgeld hiervoor betalen.

1 op de 11 kinderen in Nederland groeit op in armoede, dit zijn gemiddeld 2 a 3 kinderen per klas! Dat is heel erg veel.

Voor de toekomst van het kind, het gezin en uiteindelijk ook de samenleving is het heel belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om mee te doen met leeftijdsgenoten. En vooral de kans krijgt zich optimaal te ontwikkelen (fysiek, sociaal en mentaal) en vaardigheden en ervaringen op te doen die van wezenlijk belang zijn voor een goede toekomst. 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is een netwerk van lokale fondsen door heel Nederland. Er is altijd wel een fonds in de buurt. De contributie/het lesgeld wordt direct aan de sportclub of cultuurlesgever betaald. Ouders krijgen dus zelf geen geld. Zo weten we zeker dat het goed terecht komt!

 

Waar komt het geld terecht?

Het ingezamelde geld wordt gebruikt om kinderen en jongeren mee te laten doen aan activiteiten die voor leeftijdsgenoten vanzelfsprekend zijn. Je kunt kiezen om kinderen uit je eigen regio of gemeente te steunen door een actie aan te maken voor het lokale fonds. Je kunt er ook voor kiezen een actie te starten die ten goede komt aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur in het algemeen. Hoe dan ook: dankzij jouw actie kunnen kinderen en jongeren meedoen. En meedoen = meer kansen!


Naar jeugdfondssportencultuur.nl

 

Wat zeggen onze ambassadeurs?

 

Onze ambassadeurs helpen ons onze boodschap te verspreiden. Hieronder vind je waarom singer/songwriter Sanne Hans en voetbalster en OranjeLeeuwin Shanice van de Sanden zich inzetten voor ons fonds:

 

 

Sanne Hans (Miss Montreal):

"Ik kon al mijn emoties kwijt in urenlang piano of gitaar spelen of zingen. Dat heeft me heel erg geholpen. Ik weet dus uit ervaring hoe belangrijk het is dat een kind of puber een uitlaatklep heeft."

 

 

 

 

 

 

Shanice van der Sanden: 

"Als ik op het trainingsveld sta, ben ik gelukkig. Nog steeds, elke dag. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Kinderen moeten zichzelf als mens kunnen ontwikkelen. Dat is heel belangrijk. En daarom moeten ze de mogelijkheid hebben om te kunnen sporten, ook al hebben hun ouders geen geld.”